'Earth loves in flowers'

 
 
 
 

Bloem in beeld opgericht in het voorjaar van 2017. Vanuit een verlangen en een zoektocht om mijn liefde voor planten en het creëren van schoonheid bij elkaar te brengen.
Maar als ik terugkijk leefde Bloem in beeld al veel langer in mij. De zaadjes zijn gezaaid in mijn jeugd, op het platteland waar ik ben opgegroeid. Vervolgens hebben ze zich gevoed met kennis van planten tijdens mijn studie Tuinbouw en permacultuuropleiding. Om later tot bloei te komen op de Kunstacademie.
Tijdens het werken op bio-dynamische tuinderijen, met ecologisch hoveniers en bij een bio-bloemist viel het licht op de bloemen, kreeg ik ze ineens echt in beeld en ontdekte ik hoe voedend ze eigenlijk zijn.

Op dit afgebakend stukje land van 1000 m2 leer ik werken met de elementen en ontdekken van de overvloed aan mogelijkheden. Het is een rijk avontuur om zoveel van waar ik van hou op een vaste plek bij elkaar te brengen en tot uiting te zien komen.

Startend met het kweken van bloemen groeit de tuin naar steeds meer ook een plek van zichzelf, een veldatelier onder de zon. De mooiste bloemen voor jouw boeket pluk ik met liefde.

birgitte goris
Utrecht, maart 2020.